New flavours, strange stories

Kære Julie!

"New flavours, strange stories" er overskriften på endnu en af mine "one day"-projekter.

En dag vil jeg udgive en bog, som skal være halvt roman, halvt kogebog. Jeg forestiller mig, at hver ret skal have sin egen mærkværdige historie bag sig.

For eksempel: 

En mand deler et måltid med en inder i en elevator, der er gået i stå mellem 5-4 etage. Inderens kone har lavet retten til ham, og de to mennesker spiser sammen i tavshed siddende på det beskidte gulvtæppe i de timer, det tager, før elevatoren går i gang igen. Manden beder om opskriften, men inderen ryster på hovedet. Hans kone er kokken i hans liv. Tre dage efter ringer det på døren hos manden. I døren står en lille indisk kvinde i en pink sari. Hun rækker ham sin gamle opskriftsbog og går uden at sige et ord.

En kvinde taber sine appelsiner på markedet. De triller afsted henover pladsen og en af dem standser for foden af hendes barndomsveninde, som hun ikke har set siden veninden stjal hendes første kæreste. Den aften laver kvinden varm orangechokolade-drik, bitter og sød, som mindet om hendes den gang bedste ven. Hun skriver opskriften ned for at minde sig selv om mindet

Samlet skal bogen være et et kludetæppe af minder, vævet sammen af smage, farver og lugte, der fortæller om menneskers liv.

Hvad synes du?

Pas på dig selv kære veninde.


De bedste hilsner

Nynne



Kommentarer

Populære opslag