Ind i eventyret

Kære Julie!

Sidste uge kørte vi Isefjorden rundt.

Der var allerede en række biler, der ventede, da vi kørte ned til det lille færgeleje ved Kulhuse om morgenen Himlen var blygrå og det blæste koldt. På skiltet helt nede ved vandet stod der, 'signaler for færge'. Når man drejede skiltet, kom færgen tøffende over det smalle stykke vand. Vi var ved velordnethedens grænse, hvor man ikke så nødvendigheden af sejltider. Det vilde Danmark. Horisonten var en stram sort mund, da jeg kiggede tilbage mod land ude på havet.



På Hundested Havn huserede små kunstværker i de gamle fiskerhytter. Jeg købte blandt andet to vedhæng betrukket med skinnende perler og søpindsvin og kiggede længe efter de små bamsesenge med en lille bamse og en lillebitte bamse, som lå arm i arm med nathuer på hovedet. Måske næste gang bamsebjørne. En lille by, der snurrede af kreativitet.

I Nykøbing Sjælland drejede vi af ved kunstnerbyen, der lå nede ved vandet i et fancy nybygget kvarter. På en lille plads blandt de smarte huse lå en hytte, som taget ud af et eventyr, i den mest strålende dybblå farve. Inden for var huset tapeseret med kjoler i silke og tyk fed velour i alle regnbuens farver. Ejeren var en ældre hekseagtig kvinde med hår så rødt som hendes lille hus var blåt.



Inden for døren i et af de store udstillingshaller i kvarteret, hang et stort jernnet dekoreret med andevinger, der sammen dannede to store vinger, der spredte sig ud over væggen, som de døde ænders sjæle gjorde sig klar til i samlet flok at flyve ud i verden.

Da vi nåede til Orø, var vi trætte som små børn mætte af indtryk. Men det var svært ikke at mærke stemningen af ø og lille verden. Et sted, det var værd at komme tilbage. Fuglen vinkede os det sidste stykke fra Orø tilbage til fastlandet.



Tur: Kulhuse - Hundested - Rørvig - Nykøbing-Sjælland - Holbæk - Orø - Kulhuse

Pas på dig selv kære veninde

Kærlig hilsen

Nynne

Kommentarer

Populære opslag